De boodschap is helder: SVOC'01/ United is kampioen.
De boodschap is helder: SVOC'01/ United is kampioen. Foto: eigen foto

Korfbalsters SVOC’01/United ongeslagen kampioen

Algemeen Korfbal Sport Castenray Oirlo

De korfbalsters van SVOC’01/ United hebben zondagmiddag, met nog twee wedstrijden voor de boeg, ongeslagen de titel in de overgangsklasse gepakt. De ploeg onder leiding van trainer-coach Luuk Messerschmidt won in Schijndel met 6-12 van hekkensluiter VMS’21, waarna met zestien punten uit acht duels de kampioensvlag in top gehesen kon worden.

Van een leien dakje liep het bepaald niet, want halverwege het kampioensduel keken de gasten tegen een verrassende 4-3 achterstand aan. Na de pauze wist SVOC’01/United binnen tien minuten de achterstand om te draaien in een voorsprong van 4-7 en was het duel beslist. In het vervolg van de wedstrijd werd de score door de gasten verder opgevoerd en kwam de zege niet meer in gevaar. 

“We zijn blij met het kampioenschap en vastberaden om de resterende twee competitiewedstrijden nog te winnen voor een ongeslagen kampioenschap”, meldt aanvoerster Elien Nabben. “Daarna volgen nog twee promotiewedstrijden voor de strijd om een plek in de hoofdklasse. Maar we gaan nu eerst lekker genieten van carnaval.”

De kampioensploeg hervat de competitie op zondag 18 februari om 10.00 uur in ‘t Brugeind in Meerlo met een thuiswedstrijd tegen Vessem/Winty. Een week later is DES uit Vierlingsbeek de tegenstander. Dit slotduel tussen de nummer een en twee op de ranglijst begint om 13.00 uur in De Wetteling in Venray. 

Doelpunten: Lin Voermans (3), Anke Geurts (2), Maud Arts (2), Kiki de Mulder (2), Elien Nabben (2) en Feline de Bruijn.

Uit de krant