De Peelkorf pakte zondag de titel in de hoofdklasse A.
De Peelkorf pakte zondag de titel in de hoofdklasse A. Foto: eigen foto

De Peelkorf zaalkampioen!

Algemeen Korfbal Sport Ysselsteyn

De korfbalsters van De Peelkorf hebben zondag onder grote publieke belangstelling de titel in de hoofdklasse A gepakt. Het kampioensduel met de nummer drie op de ranglijst, Altior uit Heeswijk-Dinther, eindigde in een 8-12 (3-3) uitzege voor de Ysselsteynse ploeg. Daardoor is De Peelkorf met nog een wedstrijd voor de boeg niet meer voorbij te streven door nummer twee Stormvogels en kon de kampioensvlag gehesen worden. 

In de kampioenswedstrijd waren Fenna Rongen (3), Fabiënne Kremers (2), Lisa van Lier (2), Laurie Marcellis (2), Lieke van Bussel, Xenia van der Wielen en Imke Jenniskens trefzeker voor De Peelkorf, dat vijftien punten uit negen duels vergaarde.

Als kampioen van de hoofdklasse A is de Ysselsteynse ploeg echter nog niet zeker van promotie. Voor promotie naar de topklasse moeten nog enkele wedstrijden worden gewonnen. Allereerst in de vorm van kruisfinales met de nummer twee van hoofdklasse B. De eerste promotiewedstrijd wordt gespeeld op zondag 25 februari.

Komende zondag staat voor de kersverse kampioen de laatste competitiewedstrijd op het programma, tegen KVC uit Hoogeloon. Aanvang 11.45 uur in de Venrayse sporthal De Wetteling.

Uit de krant