Sjoerd van der Coelen (links) wordt gefeliciteerd door Danny Caelen.
Sjoerd van der Coelen (links) wordt gefeliciteerd door Danny Caelen. Foto: SV Venray

Sjoerd van der Coelen nieuwe hoofdtrainer SV Venray

Algemeen Venray Voetbal

Sjoerd van der Coelen (43) wordt na dit seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vierdedivisionist SV Venray. De Venrayse oefenmeester volgt Ferdi Akankan op, die de Venrayse voetbalclub na twee seizoenen verruilt voor het Nijmeegse Orion. 

Van der Coelen is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Wittenhorst, dat net als Venray en Orion ook uitkomt in de vierde divisie. Hij greep afgelopen seizoen met Wittenhorst de titel in de eerste klasse. Een historische prestatie voor de Horster club. Nooit eerder kwam Wittenhorst uit in een soortgelijke divisie. Sjoerd van der Coelen werd mede vanwege die prestatie afgelopen maandag tijdens het Venrayse sportgala uitgeroepen tot trainer-coach van het jaar. 

Naast zijn werkzaamheden als hoofdtrainer werkt hij als trainer/coach bij OffCourse, waarbij hij individuen en teams ondersteunt en inspireert tot groei en ontwikkeling. Van der Coelen is zeer enthousiast over zijn volgende stap, zo meldt hij op de clubwebsite: “Ik ben heel blij dat ik bij deze mooie vereniging, die in enorme ontwikkeling is, mag gaan werken. SV Venray is een grote vereniging met een enorm potentieel. Het talent binnen de spelersgroep, gecombineerd met de opleidings- en ontwikkelingsvisie en professionaliteit van de vereniging, is een sterk fundament voor een succesvolle toekomst. Ik ben er dan ook trots op dat ik bij een vereniging met deze staat van dienst de uitdaging straks mag aangaan.”

Danny Caelen, bestuurslid voetbalzaken, is blij met de komst van de nieuwe oefenmeester: “SV Venray heeft met Sjoerd van der Coelen een absolute toptrainer kunnen aantrekken die niet alleen technisch, maar ook als persoon, enorm goed bij onze vereniging zal passen. Zijn werkwijze sluit aan bij onze technische toekomstplannen voor heren 1, maar tevens ook voor al onze opleidingsteams in de hoogste weerstand. Onze technische commissie heeft uitstekend werk verricht en we kijken uit naar een succesvolle langetermijnsamenwerking.”

Bart Mous, bestuurslid algemene zaken, tot slot: “Als bestuurders van onze vereniging hebben we voorafgaand een duidelijk profiel geschetst. Dit profiel moest ook passen bij onze algemene- en maatschappelijke doelstellingen en daarbij onze slogan ‘Voor iedereen, voor altijd’. We geloven er samen heilig in dat Van der Coelen als oud-voetballer van SV Venray en inwoner van Venray ook hier een hele sterke bijdrage gaat leveren.”

Op zondag 21 januari hervat het vaandelteam de competitie na de winterstop met een uitwedstrijd tegen UDI’19/CSU, om vervolgens een week later weer thuis te spelen tegen EVV Echt. Aanvang 14.00 uur. 

Sjoerd van der Coelen was eerder ook trainer bij SVEB, Volharding en Venlosche Boys. In 2016 werd Van der Coelen met Volharding kampioen in de tweede klasse H.

Uit de krant