Freek Thoone wordt met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van derdedivisionist AWC.
Freek Thoone wordt met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van derdedivisionist AWC. Foto: Persfoto

Freek Thoone hoofdtrainer ACW

Sport Leunen Sport

Freek Thoone gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van AWC.  De Wijchense derdedivisionist heeft de oefenmeester uit Leunen, oud-voetballer van de club, aangetrokken als vervanger van de vertrekkende Lodewijk de Kruif.

AWC legt ook een nieuwe assistent-trainer vast. Clubicoon Nicky van de Groes keert na zijn afscheid als speler vorig seizoen terug en wordt de rechterhand van Thoone. De huidige assistent-trainer van het eerste, Alfred Verwaaijen, wordt de nieuwe hoofdtrainer van AWC’s O23-1.

Thoone, die in mei verwacht zijn UEFA A-licentie te halen, is geen onbekende bij de club. Tot vijf jaar geleden speelde hij zelf in het eerste van AWC, na een loopbaan bij SV Leunen, SV Venray en als profvoetballer bij Achilles ’29. Nicky van de Groes is óók geen onbekende bij AWC, hij zwaaide vorig jaar af bij het eerste nadat AWC promoveerde naar de derde divisie.

Twee weken geleden besloten AWC en huidig hoofdtrainer Lodewijk de Kruijf na één seizoen niet samen verder te gaan en moest AWC dus op zoek naar naar een nieuwe hoofdtrainer. Al vrij snel kwam toen Freek Thoone in beeld. Hij heeft met een groot deel van de huidige selectie zo’n twee jaar samen gevoetbald.

“Ook toen al was Freek een leider in het veld en een verlengstuk van de trainer”, meldt manager voetbal Björn van de Groes op de website van de vereniging. Hij noemt hem verder een inhoudelijk sterke trainer die perfect in het profiel van AWC past, en die tegelijkertijd ook heel goed snapt dat AWC óók gezelligheid betekent. De spelersraad én de technische commissie van AWC waren het toen vrij snel eens: Freek Thoone moest het worden.

Thoone, die eerder Leunen en Melderslo trainde en momenteel assistent/ stagiair is bij vierdedivisionst Wittenhorst, zelf is blij met zijn contract bij AWC. “Toen ik vijf jaar geleden hier afscheid nam als speler, had ik altijd de hoop om hier terug te keren als trainer. Dat ik nu die kans meteen krijg, maakt me trots en dankbaar. Ik weet dat ik als persoon goed pas binnen de vereniging en zal er alles aan doen om de jongens binnen de lijnen zo goed mogelijk te laten presteren en het gekregen vertrouwen waar te maken.”

Ook Alfred Verwaaijen, de nieuwe trainer van de O23-1, heeft er heel veel zin in: “Laten we samen bouwen aan zowel winnaars op het veld als winnaars in het leven”, vertelt hij op de website. 

Uit de krant