Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Waarderingspenning voor Lam Classens

Algemeen Leunen

Lam Classens (74) uit Leunen heeft maandagavond de waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Michiel Uitdehaag.

Classens is al sinds 1982 actief voor eerst gemeenschapshuis De Brink en later voor multifunctioneel centrum De Baank. Als lid van de raad van toezicht, als bestuurslid en als beheerder van beide gebouwen. Daar waar nodig stond hij altijd klaar voor de gemeenschapshuizen in Leunen. Classens heeft aangegeven te willen stoppen met zijn vrijwilligerswerkzaamheden. Reden voor het bestuur van de Baank om een gemeentelijke onderscheiding voor hem aan te vragen. Dit als blijk van dankbaarheid voor al zijn inspanningen. Op 18 december werd tijdens de jaarlijkse kerstborrel met alle vrijwilligers afscheid genomen van Classens.

Werkgroep Onderhoud
Alle werkzaamheden die hij in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd zijn niet meer door één persoon op te vangen. Er is daarom een nieuwe werkgroep Onderhoud opgestart, bestaande uit zes personen. Het bestuur van de Baank weet echter nu al dat er evengoed nog regelmatig een beroep Classens zal worden gedaan.

Koninklijke Onderscheiding
Classens ontving in 2011 een Koninklijke Onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de Leunse gemeenschap, zoals de carnavalsvereniging. En van deze carnavalsvereniging ontving hij voor zijn inzet in 2003 De Gouden Knol.

Uit de krant