Afbeelding
Foto: Hoedemaekers Venray

Waarderingspenning voor Piet Jenniskens

Algemeen Leunen

Piet Jenniskens (78) uit Leunen heeft maandagavond de waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. De onderscheiding werd aan hem uitgereikt door burgemeester Michiel Uitdehaag. Jenniskens is een verenigingsman pur sang. Hij zet zich belangeloos in en zorgt ervoor dat anderen zich kunnen ontspannen en sociaal actief kunnen blijven. 

Piet Jenniskens zet zich onder meer al ruim vijftien jaar in voor de jeu-de-boulesclub in Leunen. Hij is oprichter van de vereniging en neemt alle taken van een voorzitter op zich. Hij is dé informatiebron: activiteiten, wetenswaardigheden, bijzonderheden, wedstrijdschema’s en toernooien – dankzij Piet Jenniskens zijn alle leden steeds goed geïnformeerd. Ook de organisatie van de clubkampioenschappen en het Harry Maessen-toernooi horen bij zijn takenpakket. 

Piet Jenniskens is vanaf 2012 bovendien actief als vrijwilliger bij de stichting Een Bouledrôme voor Venray en omgeving. Naast zijn inzet tijdens de bouw zorgt hij wekelijks voor het onderhoud van de groenvoorziening rondom het gebouw. Ook is hij lid van de klankbordgroep, een adviesorgaan voor het bestuur van de stichting. Door zijn positief kritische instelling en zijn inzicht levert hij een belangrijke bijdrage, op allerlei vlakken.  Hij deed én doet nog veel meer voor de gemeenschap. Zo was hij van 1987 tot 1990 tevens bestuurslid van de harmonie Sint Catharina.

In 2008 zette hij zich eveneens in voor de realisatie van de eerste jeu-de-boulesbaan in Leunen, bij Reintjeskoel. En hij hielp bij het vormgeven van de van de jeu-de-boulesbanen in Heide.

Sinds 2011 is Jenniskens vanuit de KBO tevens lid van de groenploeg Leunen: hij zorgt samen met andere vrijwilligers voor een mooie, opgeruimde én onkruidvrije buitenomgeving. Hierbij hoort ook het kerkhof in Leunen. Onder andere dankzij zijn inzet is de plek van dierbaren altijd netjes.

Uit de krant