Afbeelding
Foto: Marcel Hakvoort

Love is Christmas in schouwburg

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Vijftien jaar geleden bracht de populaire vocalgroup Angels Rule haar eerste Sparkling Christmas-concert op de planken. Het vijftal was amper een jaar bij elkaar en het concert werd een daverend succes. Dit jaar staan ze met hun volwaardige Sparkling Christmas-theatershow onder andere in de schouwburgen van Venray en Cuijk. 

“Ongelofelijk waar we nu, vijftien jaar later, staan”, zegt Anneke Miggiels. “Van die ene avond bij Riche via de theaterzaal van De Weijer naar de prachtige zalen van de schouwburg. Daar zijn we enorm trots op!”

Dat succes komt niet zomaar aanwaaien. “We werken er hard voor”,  vult Caroline Ermers aan. “In de loop van de tijd hebben we een steeds grotere groep vaste bezoekers gekregen. Mensen die genieten van de warme sfeer, het afwisselende repertoire en dat echte kerstgevoel. Wij zijn zelf ook enorm gegroeid qua muzikaliteit en zoeken elk jaar weer naar nieuwe uitdagingen.”

Die uitdaging ging Angels Rule ook aan in tv-programma’s zoals ‘We want more’ en onlangs nog ‘Zing!’. “Dat kwam op ons pad en we besloten er voor te gaan”, legt Anneke uit. “Maar spannend was het wel! Je legt je lot toch voor een groot gedeelte in handen van de programmamakers, want het is en blijft tv. Je mag wel voorkeuren voor liedjes aandragen, maar uiteindelijk kiezen zij.”

Uiteindelijk waren juryleden zoals Henk Poort, Tania Kross en Davina Michelle erg te spreken over de muzikaliteit en professionaliteit van de groep. “Dat is echt wel tof”, glundert Caroline. “Van tevoren weet je totaal niet wat je kunt verwachten en als je dan zoveel complimenten krijgt geeft dat echt wel vleugels. We hebben er toch maar mooi gestaan!”

En nu staan de Sparkling Christmas-concerten voor de deur. Voor Angels Rule, dat verder nog bestaat uit Marlies Driessen, Robert Lemmens en Roel Verheggen, toch wel het hoogtepunt van het jaar. “Dat zijn zo’n bijzondere concerten”, vertelt Caroline. “Zeker nu we weer in de schouwburg staan kunnen we echt uitpakken met een mooi decor en prachtig licht. Dit jaar is het thema ‘Love is Christmas’. Door alles wat er in de wereld gebeurt hebben mensen behoefte aan die kerstwarmte, de onderlinge verbondenheid.”

“Wij zijn al vijftien jaar als groep bij elkaar en die vriendschap voel en hoor je”, vervolgt Anneke. “En vanwege het thema nodigen we mensen uit iemand een hart onder de riem te steken. Ken je iemand die het om wat voor reden dan ook verdient om eens onbezorgd te genieten van een avond uit, laat het ons dan weten via info@angelsrule.nl. We geven voor elk concert een aantal gratis kaarten weg. Want ook dat is Kerstmis.”

Sparkling Christmas is te zien op 22 december in Schouwburg Venray en 23 december in schouwburg Cuijk. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van de schouwburgen. 

Uit de krant