Het Carel Kraayenhof Quartet treedt op 9 november op in Schouwburg Venray.
Het Carel Kraayenhof Quartet treedt op 9 november op in Schouwburg Venray. Foto: Reinout Bos

Carel Kraayenhof terug in Schouwburg Venray

Algemeen Centrum Cultuur en Uitgaan Economie Regio Venray Wonen en Leven

Nadat Carel Kraayenhof vorig jaar met zijn muziekvoorstelling ‘100 jaar Piazzolla’ optrad, keert hij nu terug met zijn gloednieuwe theaterconcert ‘Carel Viert de Tango!’. Op donderdag 9 november om 20.15 uur is deze muzikale vertelvoorstelling te zien in Schouwburg Venray. In ‘Carel viert de tango!’ blikt hij samen met zijn Carel Kraayenhof Quartet terug op vier decennia vol avonturen en op de historie van de tango.

‘Carel viert de tango!’ is een meeslepende ode aan de muziek die het leven van Carel Kraayenhof zo’n veertig jaar geleden een richting en een doel gaf. Bovendien is het een muziektheater vol verhalen over de tango-avonturen van de musici en anekdotes over de vier grote helden van de twintigste eeuwse tango. “De voorstelling speelt zich af rond een grote muziektent waarin de vier vaders van de tango - Anibal Troillo, Osvaldo Pugliese, Astor Piazzolla en Horacio Salgán – een plek hebben”, schetst Carel Kraayenhof de setting. “Zowel hun geschiedenis als hun muziek komen uitgebreid aan bod. Bij de eerdere voorstelling ‘100 jaar Piazzolla’ ging het alleen om Piazzolla, nu gaat het over het complete fenomeen tango.” Het Carel Kraayenhof Quartet laat zien en horen hoe deze kopstukken als mens waren, hoe hun muziek zich ontwikkeld heeft en hoe ze elkaar inspireerden.

Natuurlijk komt ook ‘Adios Nonino’ langs, de tango van Astor Piazzolla die Kraayenhof in 2002 in één klap wereldfaam bezorgde. Nadat Carel Kraayenhof een rol had bij het huwelijk van koning Willem-Alexander en Maxima, speelde hij al snel in een ensemble, richtte hij zijn eigen Sextetto Canyengue op en dompelde hij zich onder in alles wat met Argentinië en de tango te maken had. “En de tango zelf is al net zo’n een mysterie. Het gaat niet alleen om de muziek, maar ook om de cultuur, de taal, de geschiedenis. Alles is nodig om de tango te begrijpen.”

Tickets voor deze voorstelling zijn voor 24,50 euro te reserveren via www.schouwburgvenray.nl.

Uit de krant