Afbeelding
Foto: Peel en Maas

Koninklijke onderscheiding voor Peter Pubben

Algemeen Merselo

Peter Pubben (67) uit Merselo is zaterdagmiddag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Michiel Uitdehaag reikte de onderscheiding uit tijdens de opening van MFA De Lier in Merselo. Ook wethouder Daan Janssen was aanwezig. 

Pubben werd in 2003 benoemd tot voorzitter van Stichting Gemeenschappelijke Accommodatie Merselo (GAM), het verenigings- en sportgebouw in dit Venrayse kerkdorp. Sinds die tijd, al meer dan twintig jaar, brengt hij zijn bestuurlijke en organisatorische kennis in. Resultaat: Merselo beschikt over een goed functionerend én financieel gezond dorpshuis. 

Als lid van de werkgroep Gemeenschapshuizenoverleg Venray heeft Peter mede de basis gelegd voor het verduurzamingsproces van exploitaties van gemeenschapshuizen in de gemeente Venray (Schoon door de Poort). Hij was ook nauw betrokken bij het Schoon door de Poort-project MFA Merselo. In dit dorpshuis bevinden zich nu diverse verenigingen, de basisschool én een ontmoetingsplek voor inwoners.

Peter Pubben heeft zich in zijn jaren als voorzitter en kartrekker enorm ingezet. Het belang van het dorp, de leefbaarheid binnen Merselo en een goed functionerend gemeenschapshuis heeft voor hem altijd voorop gestaan. Peter wordt omschreven als een drijvende en sturende kracht. Zonder zijn kennis, inzet, geduld, durf en de vele uren had het unieke dorpsgebouw niet gerealiseerd kunnen worden.

Uit de krant