Afbeelding
Foto: Edward Media

‘Kijk Niet Weg’-lokbus met drugsafval in Venray

Venray

In de gemeente Venray staat van vrijdag 19 april tot en met woensdag 24 april de zogeheten ‘Kijk Niet Weg’-lokbus.


Er zijn het verleden wel vaker lokvoertuigen door de politie ingezet, maar nog nooit is het in een spelvorm gedaan. Inwoners worden opgeroepen op zoek te gaan naar de Kijk Niet Weg-lokbus. In de bus zijn spullen te vinden die worden gebruikt door drugscriminelen. De bus staat in het buitengebied en is voorzien van een QR-code. De deelnemers aan het spel kunnen door de QR-code te scannen hun gegevens achterlaten via een online formulier. Onder de vinders van de lokbus worden drie tegoedbonnen van 25 euro per stuk verloot. Drugscriminelen maken gebruik van grote bestelbussen en kleine vrachtwagens om drugsafval te vervoeren.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat met name grote witte bestelbussen worden gebruikt. Door het inzetten van de lokbus willen de acht Noord-Limburgse gemeentes hun inwoners leren wat signalen kunnen zijn van drugscriminaliteit. Daarnaast roepen ze hun inwoners op om verdachte signalen te melden bij de politie 112 (spoed) of 0900-8844 (geen spoed) of Meld Misdaad Anoniem via 0900-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

De acht gemeentes ontwikkelden de bewustwordingscampagne Kijk Niet Weg. Een nieuw onderdeel van deze campagne is de lokbus. De bus komt in iedere gemeente zes dagen te staan, om te beginnen vanaf vrijdag 19 april in de gemeente Venray. Meer informatie: www.kijknietweg.eu/lokbus.

Uit de krant