Wout Poels richt zijn blik dit seizoen vooral op een etappezege in de Giro.
Wout Poels richt zijn blik dit seizoen vooral op een etappezege in de Giro. Foto: Persfoto Bahrain Victorious

Wout Poels aast op Giro-etappe

Sport Blitterswijck Regio Sport

Profwielrenner Wout Poels uit Blitterswijck heeft dit wielerseizoen 2024 één belangrijk doel. De renner van Bahrain Victorious wil met name de Italiaanse Giro d’Italia rijden en proberen daar een etappeoverwinning te behalen. 

Meedoen in de Tour de France is nog niet honderd procent zeker. Het voorseizoen van Poels ziet er dit jaar ook anders uit. “Nee, dit jaar geen Waalse Pijl met de beklimmingen van de Muur van Hoei. Ik ga nog wel naar Tirreno Adriatico. De rest staat in het teken van de voorbereiding op de grote koersen”, zegt Poels.

De 36-jarige renner beleefde vorig seizoen een geweldig jaar met etappeoverwinningen in de Tour de France en de Ronde van Spanje. Als hij dit jaar in de Giro een ritwinst pakt, dan is hij in alle drie de grote rondes een keer als eerste over de finish gekomen. “Dat zou inderdaad heel mooi zijn”, zegt hij. 

Poels heeft wel zin om weer de Tour de France te rijden, maar zeker is dat nog niet. De grootste wielerwedstrijd ter wereld eindigt dit jaar in Nice. “Daar kan ik vanaf mijn woonplaats (Poels woont in Monaco, red.) fietsend heen”, zegt de ervaren wielerprof lachend.

Uit de krant