Records voor schouwburg

Venray | De laatste voorstelling van het theaterseizoen 2017-2018 in Schouwburg Venray is gespeeld. Daarmee is het eerste volledige theaterseizoen na de verbouwing van het Venrayse theater ten einde. Tijd om de balans op te maken. Het afgelopen seizoen bezochten 48.323 mensen een professionele voorstelling in de schouwburg.

Schouwburg Venray laat weten dat dit het meest succesvolle seizoen in jaren is geweest. Seizoen 2016-2017, het jaar van de verbouwing, trok 29.510 bezoekers en een seizoen eerder telde Schouwburg Venray nog 43.984 gasten. Onder meer de twee oudejaarsconferences van cabaretier Guido Weijers waren twee keer uitverkocht. Ook keerde klassiek dit seizoen terug in Schouwburg Venray. Onder meer de balletvoorstelling Zwanenmeer trok ruim 500 bezoekers. "We zijn erg content met de terugkeer van dit genre. Het leeft onder de mensen en dat merken we. Ook country begint hier steeds meer te leven", vertelt een woordvoerder van de schouwburg.

Het aantal bezoekers van professionele voorstellingen is dus gestegen en ook het aantal bezoekers van zakelijk evenementen is toegenomen. In totaal trok Schouwburg Venray afgelopen seizoen zo'n 70.000 bezoekers. "Daar zijn we erg blij mee. We hebben meer mogelijkheden sinds de verbouwing en bezoekers weten ons steeds beter te vinden."

Naast de stijging van het aantal gasten van voorstellingen, bestaat er ook een fikse toename in het aantal verhuringen. Sinds de verbouwing heeft het theater de beschikking over de kleine zaal en de vergaderruimte. Daardoor is de schouwburg aantrekkelijker geworden voor allerlei bedrijven, verenigingen en particulieren om een evenement te organiseren. Dit resulteert in 251 verhuringen in het seizoen 2017-2018. Een jaar eerder waren dat nog 58 activiteiten. Overigens is de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen 2018-2019 in mei al van start gegaan. Schouwburg Venray laat weten dat de ticketverkoop vrijwel gelijk loopt aan de verkoop van het vorige seizoen. Meer informatie over tickets en verhuringen is te vinden op schouwburgvenray.nl. Komend seizoen behoort Guido Weijers weer tot een van de blikvangers. De Boxmeerse cabaretier staat op 5 en 6 oktober in de schouwburg. Het theaterprogramma wordt verder gekenmerkt door toppers als Bert Visscher, Thomas Acda, Anne-Marie Jung, Sara Kroos en Tineke Schouten.


Zonnige Speelstad Venray

Het was zaterdag de zesde editie van Speelstad Venray. Op het Schouwburgplein in het centrum werden onder een stralend zonnetje tal van activiteiten gehouden voor de kinderen uit de regio.

Net als in voorgaande jaren was Junior Kamer Venray de organisator van het evenement. De opbrengst gaat dit jaar naar de Spettervallei. Er was volop beweging op het Schouwburgplein. Voor de jongelingen waren onder meer springkussens geplaatst, stond er een zandbak en ook konden ze plaatsnemen in een draaimolen. Net als vorig jaar waren er ook weer gezonde snacks voor de kinderen. Bekijk hier meer foto's van Henk Lammen.