Kafra: nieuwe standaard voor huisvesting arbeidsmigranten | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
De directie van Kafra: links Robert Kurzak, rechts Maggie van den Akker.
De directie van Kafra: links Robert Kurzak, rechts Maggie van den Akker.

Kafra: nieuwe standaard voor huisvesting arbeidsmigranten

  Zakelijk

Per 1 januari 2019 lanceren Karolina Swoboda en Frank van Gool een nieuwe onderneming onder de naam Kafra.

Het bedrijf heeft een heldere missie: een nieuwe standaard neerzetten voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Nederland. Kafra komt voort uit OTTO Work Force, marktleider op het gebied van arbeidsmigratie in Nederland. OTTO wijst al geruime tijd op het belang van goede huisvesting. Karolina en Frank (mede-aandeelhouders van OTTO) hebben uiteindelijk zelf het initiatief genomen voor de realisatie van huisvestingsprojecten. Inmiddels gaat het om ruim 1.200 bedden, waarvan de helft in 2018 werd gerealiseerd door de bouw van huisvestingslocaties LH Waalwijk en MHP Venray.

Op 7 januari start de bouw van LH Greenport (Venlo) met 400 bedden en de komende maanden zullen elders nog eens accommodaties komen voor circa 1.000 personen. De ambitie is om vanaf 2019 jaarlijks 3.000 tot 4.000 bedden te realiseren, zodat over vijf jaar circa 20.000 bedden zijn gerealiseerd.  De directie van Kafra wordt gevoerd door Robert Kurzak en Maggie van den Akker, die  beiden meer dan 10 jaar voor OTTO Work Force hebben gewerkt.

De ervaring leert dat shortstay huisvesting van arbeidsmigranten in Nederland in veel gevallen onder de norm is (huisjesmelkers en malafide praktijken) of dat de mensen op een te grote afstand van hun werkplek worden ondergebracht. Ook levert huisvesting in woonwijken (veel wisselingen, dus weinig integratie), of het herbestemmen van bestaand gebouwen, zoals kantoren (vaak lange procedures), niet altijd een optimale situatie op. 'Nieuwbouw is veelal het beste alternatief voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Dit omdat er vooraf flexibel rekening gehouden kan worden met de wensen van gemeenten, werkgevers, buurtbewoners én arbeidsmigranten', meldt de directie in een persverklaring.

Initiatiefnemer Frank van Gool: "Wij zorgen voor hoogwaardige huisvesting die ruimschoots aan alle normen voldoet. Splinternieuw, aantrekkelijk geoutilleerd en energiezuinig. Service en beheer zijn daarbij belangrijke randvoorwaarden, evenals een intensief en open contact met de omgeving. Dat is belangrijk voor de omwonenden, maar natuurlijk ook voor de bewoners van een complex. Arbeidsmigranten zijn keihard nodig voor de BV Nederland en zij hebben dus recht op een correctie behandeling en op goede huisvesting."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten