Afbeelding
Foto: Antoon Jansen

Stress rondom je studiekeuze?

Zakelijk

MAASHEES | Doe je eindexamen, maar heb je geen idee wat je wilt studeren? Beheerst de stress rondom de studiekeuze de sfeer thuis? Schakel dan Ine Linssen van de StudieKeuze Academie in Maashees in.

"Ik zie in mijn omgeving de stress en onzekerheid bij jongeren die voor een studiekeuze staan. Daar wil ik ze als Jong Talentcoach graag bij helpen. Kiezen gaat namelijk het beste als er iemand met je meedenkt."

Weten wie je bent, is volgens Linssen de stap bij het maken van een goede studiekeuze. "Als je niet weet hoe je in elkaar steekt, kun je niet beoordelen of een studie bij je past of niet. Ik maak daarbij gebruik van het Jong Talentenspel. Als deelnemer krijg je dankzij dit spel een goed beeld van je talenten, ambities en de opleiding of baan die daar het beste bij past."

Volgens Linssen is het nu het moment om opendagen te bezoeken. "Om goed voorbereid te zijn, maken we een praktisch, persoonlijk en concreet actieplan. Misschien lijkt het keuzemoment nog ver weg, maar de deadline voor inschrijving voor een numerus fixus opleiding ligt al op 15 januari 2018. Ook in het MBO is er een wijziging; de aanmelddeadline is vervroegd naar 1 april 2018."

De studiekeuzeknoop doorhakken, wordt dankzij de doelgerichte aanpak van Linssen een stuk makkelijker voor scholieren. "Wel zo fijn ook voor de ouders. Je wilt tenslotte dat je kinderen het juiste kiezen. Bel 06-12943384 voor een vrijblijvend gesprek, mail naar ine@studiekeuzeacademie.nl of bezoek www.studiekeuzeacademie.nl."

Uit de krant