Nieuw themagebied Toverland heet Avalon | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Een ontwerp van het nieuwe themagebied Avalon. Foto: Toverland.
Een ontwerp van het nieuwe themagebied Avalon. Foto: Toverland.

Nieuw themagebied Toverland heet Avalon

  Zakelijk

Attractiepark Toverland gaat in 2018 uitbreiden met een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied. Hierdoor wordt het Sevenumse park maar liefst anderhalf keer zo groot. Toverland maakte dinsdag tijdens een persconferentie bekend dat het nieuwe themagebied Avalon komt te heten.

Ook werden meer details prijsgegeven van de twee grote attracties die op deze mythische plek centraal staan: de spectaculaire wing coaster Fenix en de magische boatride Merlin's Quest. Voor het themagebied Avalon liet het attractiepark zich inspireren door de Keltische legendes rondom de beroemde tovenaar Merlijn, koning Arthur en het magische zwaard Excalibur. Peter van Holsteijn, hoofdontwerper van Toverland, vertelt: "Avalon is een magische plek waar Merlijn centraal staat. Samen met zijn bondgenoot Fenix zorgt hij ervoor dat de goede magie hier overheerst. Het kwaad, gepersonifieerd door de heks Morgana, ligt namelijk altijd op de loer."

Met zeven hectare is dit de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland en er is een investering van circa 30 miljoen euro mee gemoeid. Over het nieuwe entreegebied zal later dit jaar meer onthuld worden. De ambitie van Toverland is om in de komende jaren de magische grens van 1 miljoen bezoekers te doorbreken. Het attractiepark wil daarvoor de verblijfsduur verlengen door nieuwe uitbreidingen en het openen van een vier-sterren-hotelresort.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Schetsen: Toverland.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten