Logo peelenmaasvenray.nl

Banenverlies bij Xerox

  Zakelijk

Er verdwijnen 150 banen bij kopieer- en printerfabrikant Xerox in Venray.

Xerox gaat de productie van toner en organische fotoreceptorcellen (OPC's) beëindigen. De directie heeft dit woensdag medegedeeld aan het personeel en de ondernemingsraad van Venray. De productie gaat ondergebracht worden in andere vestigingen. De toner wordt vanaf oktober al in het Ierse Dundalk geproduceerd. De OPC's gaan begin 2017 waarschijnlijk naar Brazilië of worden ingekocht via Fuji Xerox.

De directie heeft de ondernemingsraad formeel gevraagd om een advies te geven. Op basis daarvan wordt in de komende maanden een definitief besluit genomen.

Er werken nu nog ongeveer 600 mensen bij Xerox.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten