Lisa (links) en Carlotta ontvingen de eerste doeboeken.
Lisa (links) en Carlotta ontvingen de eerste doeboeken. Foto: Henk Lammen

Eerste doeboek voor Lisa en Carlotta

Ysselsteyn

De basisschoolleerlingen Lisa van de Petrus’ Bandenschool in Venray en Carlotta uit het Duitse Weeze kregen donderdag het eerste exemplaar van het nieuwe doeboek (Mitmachbuch) uitgereikt. Ze werden overhandigd door gouverneur Theo Bovens van Limburg en de Duitse regeringspresident Birgitta Radermacher.


In het boek staan puzzels, verhalen, raadsels, wetenswaardigheden over vrijheid en democratie en lokale verhalen van gemeenten in Noord-Limburg en aangrenzende Duitse gemeenten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is een Duitstalige en een Nederlandse uitgave. In beide boeken komt een hoofdstuk met een perspectiefwisseling. In het Duitse Mitmachbuch staat een stuk over de belevenis van bevrijding en wederopbouw vanuit Nederlands perspectief. 

In het Nederlandse doeboek eenzelfde stuk vanuit Duits perspectief. Het boek komt in een oplage van 25.000 exemplaren en wordt gratis verspreid op scholen en recreatieoorden in Noord-Limburg bij de gemeenten Bergen, Beesel, Horst aan de Maas, Gennep, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray en bij Duitse partners Stadt Goch, Gemeinde Weeze, Kranenburg, Uedem, Geldern, Bedburg-Hau en Kevelaar. De presentatie vond plaats in het nieuwe bezoekerscentrum van de Duitse begraafplaats in Ysselsteyn.

Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Frans Koenen trainer van het jaar Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Vijfde plek voor Britt Jans-Beken Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Droom zussen komt uit met Lole Fashion Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
SV Venray viert thuis kampioensfeest Video 16 mei, 16:51
Afbeelding
Linkse partijen stappen uit samenwerkingsverband Algemeen 16 mei, 14:36