Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Lisa (links) en Carlotta ontvingen de eerste doeboeken.</p>

Lisa (links) en Carlotta ontvingen de eerste doeboeken.

(Foto: Henk Lammen)

Eerste doeboek voor Lisa en Carlotta

  Ysselsteyn

De basisschoolleerlingen Lisa van de Petrus’ Bandenschool in Venray en Carlotta uit het Duitse Weeze kregen donderdag het eerste exemplaar van het nieuwe doeboek (Mitmachbuch) uitgereikt. Ze werden overhandigd door gouverneur Theo Bovens van Limburg en de Duitse regeringspresident Birgitta Radermacher.


In het boek staan puzzels, verhalen, raadsels, wetenswaardigheden over vrijheid en democratie en lokale verhalen van gemeenten in Noord-Limburg en aangrenzende Duitse gemeenten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is een Duitstalige en een Nederlandse uitgave. In beide boeken komt een hoofdstuk met een perspectiefwisseling. In het Duitse Mitmachbuch staat een stuk over de belevenis van bevrijding en wederopbouw vanuit Nederlands perspectief. 

In het Nederlandse doeboek eenzelfde stuk vanuit Duits perspectief. Het boek komt in een oplage van 25.000 exemplaren en wordt gratis verspreid op scholen en recreatieoorden in Noord-Limburg bij de gemeenten Bergen, Beesel, Horst aan de Maas, Gennep, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray en bij Duitse partners Stadt Goch, Gemeinde Weeze, Kranenburg, Uedem, Geldern, Bedburg-Hau en Kevelaar. De presentatie vond plaats in het nieuwe bezoekerscentrum van de Duitse begraafplaats in Ysselsteyn.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten