Logo peelenmaasvenray.nl
Slager John Verkoeijen neemt deel aan de slachtdag in De Peelstreek.
Slager John Verkoeijen neemt deel aan de slachtdag in De Peelstreek.

Slachtdag in De Peelstreek

  Ysselsteyn

Museum De Peelstreek in Ysselsteyn houdt op zondag 6 november van 13.30 tot 16.30 uur ter afsluiting van het museumseizoen een slachtdag.

Op deze dag wordt een geslacht varken vanaf de ladder vakkundig uitgebeend door slager John Verkoeijen. Dit uitbenen gebeurt met uitleg. Ook wordt er worst gedraaid op de ouderwetse manier. Tevens wordt er balkenbrij en bloedworst gebakken en met stroop en roggebrood belegd zodat er geproefd kan worden. Tevens is het mogelijk kleine porties van het geslachte varken te kopen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten