Logo peelenmaasvenray.nl

Lezing militaire begraafplaats Ysselsteyn

  Ysselsteyn

De Stichting Historie Ysselsteyn houdt op maandag 16 november een lezing in zaal Roelanzia in Ysselsteyn. Op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn liggen ca. 32.000 mensen begraven.

Hans Sakkers is door een internationaal archief- en literatuuronderzoek in de geschiedenis gedoken van deze begraafplaats. Hieruit wordt duidelijk dat deze begraafplaats een verre van normaal verschijnsel is. De militaire begraafplaats is een jong fenomeen, en deed pas in de Eerste Wereldoorlog in Europa zijn intrede. Een begraafplaats waar iedere gesneuvelde een individueel graf kreeg. Hoe onmenselijk deze oorlog ook was, de begraafplaats is een uitvloeisel van de intentie de oorlog te humaniseren. Tijdens de lezing krijgen de bezoekers tal van foto's uit de geschiedenis van de begraafplaats te zien. Aanvang: 19.30 uur.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten