Logo peelenmaasvenray.nl
De industriehaven in Wanssum wordt uitgebreid. Foto: archief Peel en Maas.
De industriehaven in Wanssum wordt uitgebreid. Foto: archief Peel en Maas.

Start uitbreiding haven Wanssum

  Wanssum

Wellicht nog voor eind dit jaar gaan de werkzaamheden voor uitbreiding van de industriehaven in Wanssum van start. De westelijke insteekhaven wordt met vierhonderd meter uitgebreid. Daarnaast komt er een nieuw bedrijventerrein van 21 hectare en wordt de Geijsterseweg omgelegd.

Het plan wordt uitgevoerd door Exclusief Project. Dit is een samenwerkingsverband tussen Maessen Bedrijven uit Venray en Van Berlo Bedrijfsvloeren uit Veghel. De werkzaamheden duren ongeveer twee jaar. De oplevering is eind 2019 gepland. Het karwei begint met het slaan van damwanden voor de uitbreidingshaven. Daarna wordt het nieuwe havenbassin uitgegraven. De vrijkomende grond wordt gebruikt om het nieuwe bedrijventerrein op de juiste hoogte te brengen en om de omleiding van de Geijsterseweg aan te leggen. De verwachting is dat de vernieuwde Geijsterseweg begin 2019 in gebruik kan worden genomen.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie over de werkzaamheden. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten