Teuntje Smits met haar dochter Bobbie (links) neemt de eerste beweegbundel in ontvangst uit handen van JGZ-verpleegkundige Mariëlle Hagens (midden) en Floor Kooijman van Kinderfysiotherapie Venray (rechts).
Teuntje Smits met haar dochter Bobbie (links) neemt de eerste beweegbundel in ontvangst uit handen van JGZ-verpleegkundige Mariëlle Hagens (midden) en Floor Kooijman van Kinderfysiotherapie Venray (rechts). Foto: Laura Fotostudio

Gratis beweegbundel voor ouders en kind

Venray Venray Zorg en Welzijn

Ouders helpen en stimuleren om hun baby en jonge kind gezond te laten opgroeien, dat is het doel van de beweegbundel. Venray Beweegt presenteerde de bundel met beweegspelletjes voor ouder en kind woensdag bij het consultatiebureau in Venray.

Alle ouders die voor het 11-maandenconsult bij het consultatiebureau in Venray komen, ontvangen voortaan gratis de beweegbundel. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het spelenderwijs leren bewegen. De bewegingsdrang van baby’s en het jonge kind is immers groot. Met de beweegbundel wil Venray Beweegt ouders en verzorgers op weg helpen om meer beweging in de dag te brengen. De beweegbundel bestaat per dag van de week uit een beweegspel, dat via een tekening, filmpje en beschrijvende tekst wordt uitgelegd. De spelletjes geven een rijke mix aan beweging, sociale en creatieve prikkels. Ouders kunnen hun eigen creatieve draai aan de oefeningen geven. Ze zijn bedoeld voor baby’s vanaf 10/11 maanden. De beweegbundel is ontwikkeld door Venray Beweegt in samenwerking met Venlo.fit, GGD Limburg-Noord, Kinderfysiotherapie Venray en JOGG Nederland. Het is het derde product in de JGZ preventielijn dat Venray Beweegt heeft ontwikkeld voor jonge ouders. Ouders die langskomen voor het 3-maandenconsult krijgen het pakket Groentehapjes in tien stapjes en bij het 7- maandenconsult ontvangen ze een speciale oefendrinkbeker en extra informatie over water drinken. Venray Beweegt is dé netwerkorganisatie van de gemeente Venray op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Venray Beweegt staat met meer dan 100 partners uit de domeinen sport, gezondheid, zorg, welzijn, onderwijs, bedrijfsleven, verenigingen en overheid in verbinding. Gezamenlijk streven ze naar een fitter, vitaler en gezonder Venray. Daarmee versterken ze ook het Leefstijlakkoord Venray.

Uit de krant