<p>Frank Claessens is donderdag koninklijk onderscheiden.</p>

Frank Claessens is donderdag koninklijk onderscheiden.

(Foto: Hoedemaekers Venray)

Koninklijke onderscheiding voor Frank Claessens en Lilian Segers

  Venray

Burgemeester Luc Winants heeft donderdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Frank Claessens en Lilian Segers-Vollenberg uit Venray voor hun verdiensten voor de samenleving. Deze uitreiking vond plaats bij Interal BV. 

Frank Claessens (58) uit Venray is vanaf 1996 tot heden actief binnen de Venrayse gemeenschap als vrijwilliger, bestuurder, commissielid en regisseur. Het overgrote deel van zijn inzet komt tot uiting in diverse activiteiten voor vastelaovesvereniging De Piëlhaas uit Venray. Binnen deze vereniging is hij actief of actief geweest als voorzitter, commissielid van Circus Mök, Tiener Mök en Kiender Mök, lid van de Raad van XI, ceremoniemeester, bruidegom bij de boerenbruiloft, bestuurder in het algemeen bestuur, adjudant van de prins, lid en voorzitter van Ald Adjudanten Rooy en medeorganisator van het Vorstenraodsbal. Daarnaast is Frank Claessens met regelmaat betrokken bij voorstellingen van Klatergold als organisator en regisseur.

Ook de organisatie van de Venrayse ondernemersprijzen kon vele jaren op zijn inzet rekenen als bestuurslid, begeleider en presentator. Dat hij daarnaast ook een groot hart heeft voor het Limburgse dialect, komt tot uiting in zijn betrokkenheid als organisator en presentator bij Veldeke Venray. Eén van de kringen van Veldeke Limburg, waar de streektaal en cultuurgeschiedenis levend wordt gehouden. Ook is Claessens presentator bij het smartlappenfestival van het koor Sjanellekes uit Venray en nam hij afgelopen jaar tijdens de viering van 100 jaar Ysselsteyn de presentatie op zich van het ondernemersweekend. Al deze verdiensten verrichtte hij naast zijn werkzaamheden binnen zijn bedrijf Interal BV uit Venray.

De liefde voor cultuur zit ook diep in het hart van Lilian Segers-Vollenberg (60). Dat komt onder meer tot uiting in de vele voorstellingen waaraan ze sinds 1996 een bijdrage heeft geleverd als vrijwilliger, commissielid, begeleider, grimeur en regieassistente. Ook was zij jarenlang betrokken bij verschillende activiteiten voor vastelaovesvereniging De Piëlhaas uit Venray, onder andere bij Circus Mök, Tienermök en Kiendermök. Haar muzikale passie kwam ook tot uiting bij diverse voorstellingen van bijvoorbeeld Flavour, Klatergold en het Muziek-, Mars- en Showkorps St. Petrus Banden. Als regieassistente heeft zij veel uitvoeringen en shows begeleid. Ook maakte Lilian Segers-Vollenberg vijf jaar lang onderdeel uit van het bestuur van de Venrayse ondernemersprijzen. Ten slotte ze sinds 2016 tot op de dag van vandaag actief als begeleidster van artiesten en koren tijdens het smartlappenfestival van het koor Sjanellekes uit Venray.

Momenteel bereidt Koninklijke Harmonie Euterpe het vastelaovesconcert voor, waarbij ze regieassistente is. Frank Claessens en Lilian Segers-Vollenberg zijn beiden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten