Foto: eigen foto

Gilde Leerlab opent tweede locatie

  Venray

Gilde Leerlab, een initiatief van Gilde Opleidingen, opent op maandag 18 oktober een tweede locatie in Schouwburg Venray.

Opleiden in realistische situaties in verbinding met de professionele omgeving, aan de slag voor en met ondernemers uit de regio en het leveren van een bijdrage aan het welzijn van de bewoners van Venray. Dat zijn de doelen van het Gilde Leerlab. De tweede locatie opent een jaar na de opening van de eerste locatie in Theater De Huiskamer in Weert. Studenten van Gilde Opleidingen gaan hun diensten aanbieden om een bijdrage te verlenen aan Venray en omgeving.

Vanuit het Gilde Leerlab krijgen studenten van Gilde Opleidingen een kans om de kennis en vaardigheden die zij binnen hun opleiding opdoen in de praktijk te testen. In een hybride leeromgeving waar de samenleving, het bedrijfsleven en de school samenkomen, maken studenten hun diensten beschikbaar voor iedereen. Dit komt tot uiting door structurele of incidentele activiteiten waar de omgeving aan kan deelnemen of gebruik van kan maken. Studenten krijgen zo de kans om hun eigen creativiteit en ondernemerschap te ontdekken en ontplooien. Er zal een grote diversiteit aan diensten en activiteiten door de studenten van Gilde aangeboden worden. Met als voorbeeld cybersecurity, netwerkactiviteiten en onderzoeksmogelijkheden voor professionele partijen. Daarnaast bieden studenten onder andere expertise vanuit een ICT-helpdesk en doe-middagen waar spel en creativiteit centraal staan voor jong en oud. Kortom het Gilde Leerlab is er voor heel Venray en omgeving. Dit initiatief is dankzij enthousiaste partners werkelijkheid geworden in het centrum van Venray. Gilde Leerlab werkt hiervoor samen met de Gemeente Venray, Schouwburg Venray en Venray Bloeit!

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten