Logo peelenmaasvenray.nl
Foto:

Bisschop Smeets heeft hersentumor

  Venray

Bisschop mgr. Harrie Smeets, oud-deken van Venray, is opnieuw opgenomen in het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Smeets heeft een hersentumor, die acuut met kuren behandeld moet worden en waarbij niet op volledige genezing gerekend moet worden.  

Eind mei werd de bisschop voor de eerste keer met klachten die deden denken aan een herseninfarct opgenomen in het Roermondse ziekenhuis. Uit nader onderzoek in het academische ziekenhuis Maastricht UMC+ is nu gebleken dat hij een hersentumor heeft. Op zijn eigen verzoek heeft Smeets voorafgaand aan het onderzoek in Maastricht het sacrament der zieken ontvangen. 

‘Hier heeft hij veel kracht uit geput’, zo laat het bisdom in een persbericht weten. ‘De bisschop laat vanaf zijn ziekbed weten zeer dankbaar te zijn voor de vele beterschapswensen die hij heeft ontvangen. Ook is hij buitengewoon dankbaar voor het gebed van velen en hij vraagt dit voort te zetten. De bisschop vraagt ook begrip voor het feit dat het voor hem maar in zeer beperkte mate mogelijk is bezoek te ontvangen of zelf op berichten te reageren. De bisschop spreekt zijn grote waardering uit voor de artsen en verpleegkundigen die hem in de ziekenhuizen van Roermond en Maastricht behandelen’, aldus het persbericht. 

Zoals het er op dit moment naar uitziet, zal mgr. Smeets geruime tijd zijn bisschoppelijke taken niet kunnen uitoefenen. Het bestuur van het bisdom wordt tijdelijk waargenomen door vicaris-generaal mgr. René Maessen, die daarbij ondersteund wordt door de overige leden van de bisdomstaf.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten