In navolging van de avondvierdaagse start maandag de peutervierdaagse.
In navolging van de avondvierdaagse start maandag de peutervierdaagse. Foto: Ron Koenen

Peutervierdaagse Venray van start

Venray

Tijdens de week voor Gezonde Jeugd wordt op 7 juni op diverse kinderopvanglocaties in de gemeente Venray het startschot gegeven voor de Peutervierdaagse. Pedagogisch medewerkers wandelen samen met de peuters vier dagen achter elkaar een rondje rondom de eigen locatie. De hele week is er bovendien extra aandacht voor een gezonde leefstijl.

De Peutervierdaagse is een initiatief van Venray Beweegt (waaronder ook JOGG Venray en Ben Bizzie Venray) en de Avondvierdaagse Venray. In totaal doen er veertien kinderopvanglocaties en 470 peuters mee. “Fantastisch dat het initiatief met zoveel enthousiasme is ontvangen door de kinderopvangorganisaties”, zegt JOGG-regisseur Ankie Billekens. “Samen met onze partners willen we alle inwoners van Venray stimuleren en inspireren om iedere dag lekker te (blijven) bewegen. En daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen, want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.” 

De Peutervierdaagse vindt plaats tijdens de week voor de Gezonde Jeugd (7 tot en met 11 juni). Voor deze week stond ook de 62ste editie van de Avondvierdaagse Venray gepland, maar dit evenement kan door corona voor het tweede jaar op rij niet doorgaan.

Met de Peutervierdaagse vragen Venray Beweegt en de Avondvierdaagse Venray samen met andere JOGG-gemeenten en –partners, aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. “Daarnaast willen we de peuters en hun ouders/verzorgers natuurlijk graag enthousiast maken of betrokken houden bij de Avondvierdaagse Venray”, vertelt Germy Thielen, voorzitter van Stichting Avondvierdaagse Venray. “We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen op het Schouwburgplein.”

Om alvast in de sfeer te komen en er op de wandeldagen een feestje van te maken, hebben alle deelnemende kinderopvanglocaties een vierdaagse-pakket ontvangen. Het pakket bevat onder meer knutselmateriaal, een liedjesboekje, beweegspelletjes, gezonde recepten en medailles.

Uit de krant