Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Met een kinderwijkraad krijgen kinderen een platform om de dingen te realiseren. </p>

Met een kinderwijkraad krijgen kinderen een platform om de dingen te realiseren.

(Foto: Synthese)

Symposium Kinderwijkraad

  Venray

In MFC Brukse in Venray vindt op donderdag 20 mei een mini-symposium Kinderwijkraad Venray/Horst aan de Maas plaats. Het symposium duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

“Met een kinderwijkraad krijgen kinderen een platform om de dingen te realiseren die zij belangrijk vinden voor de wijk. In de Kies&Co aanpak maken alle kinderen plannen voor hun eigen wijk en stemmen ze voor een top drie aan plannen waar de kinderwijkraad dat jaar mee aan de slag gaat. De kinderwijkraad maakt dus niet zelf plannen voor de wijk, maar voert de plannen uit waar alle kinderen aan gewerkt en op gestemd hebben”, zegt Mieke Cruijsberg, opbouwwerker van Synthese. “Omdat kinderen onderdeel uitmaken van een wijk of dorp, is het van belang om ook hun meningen mee te nemen in dorps- en wijkontwikkelingen. Een methode om kinderen bij het dorp of wijk te betrekken is de manier van kinderwijkraden. Vandaar dat wij een mini-symposium organiseren in Noord-Limburg om hier meer over te vertellen.” Drie gastsprekers komen aan het woord om hun ervaringen te delen van drie jaar Kinderwijkraden in Roermond. Het symposium is bedoeld voor dorps- en wijkraden, scholen en andere geïnteresseerden uit gemeenten Venray en Horst aan de Maas. Aanmelden kan t/m woensdag 19 mei door een mail te sturen naar m.cruijsberg@synthese.nl. Voor meer informatie: www.kinderwijkraad.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten