Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: depositphotos

Venraynaar langer in hechtenis

  Venray

De voorlopige hechtenis van de 33-jarige man uit Venray, die dinsdag werd aangehouden op verdenking van het dwingen van minderjarigen tot het maken van onzedelijke opnames, is verlengd met veertien dagen. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten.

De Venraynaar wordt ook verdacht van het zelf maken van dergelijke opnames. Bij de politie zijn tot nu toe vijftien aangiftes tegen de man binnengekomen. Uit het strafrechtelijk onderzoek blijkt dat de 33-jarige man professioneel te werk ging. Via chat- en WhatsApp-berichten benaderde hij veelal kwetsbare minderjarigen, die hij vervolgens chanteerde en dwong onzedelijke foto’s of filmpjes van zichzelf te maken en aan hem toe te zenden. Ook maakte de verdachte zelf heimelijk opnames van minderjarigen. De verdachte was in het verleden vrijwilliger bij twee stichtingen in Venray die werken met minderjarigen. Het merendeel van de aangiftes komt vanuit deze twee stichtingen. De beide stichtingen en de ouders van de daaraan verbonden minderjarigen zijn geïnformeerd over de aanhouding van de verdachte oud-vrijwilliger.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten