Dylan Haegens en zijn team lanceren een bioscoopfilm. Foto: Via Media Tornado.
Dylan Haegens en zijn team lanceren een bioscoopfilm. Foto: Via Media Tornado.

YouTuber Dylan Haegens lanceert bioscoopfilm

Venray

De populaire Venrayse YouTuber Dylan Haegens gaat een bioscoopfilm lanceren. De film is vanaf 16 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat is maandag officieel bekendgemaakt.

De film is de eerste bioscoopfilm over een Nederlandse YouTuber. De hoofdrol zal door de 25-jarige Dylan Haegens zelf worden vertolkt. De Film van Dylan Haegens is tevens het regiedebuut van de YouTuber. Met 1,3 miljoen abonnees op YouTube is Dylan Haegens al jarenlang een begrip in de wereld van social media en nu presenteert hij als eerste Nederlandse YouTuber een eigen film, in samenwerking met 2CFILM en Just Film Distribution. De hoofdrol wordt vertolkt door Dylan Haegens die zichzelf speelt. Voor de andere leden van Team Dylan Haegens, bestaande uit Marit Brugman, Teun Peters en Rick Vermeulen, zijn de andere hoofdrollen weggelegd. De film bevat de kenmerkende humor en spanning die fans van de leden van het YouTube-kanaal gewend zijn. Het scenario is geschreven door Michiel Peereboom en de regie is in handen van Dylan Haegens en Bas van Teylingen. De opnames starten eind april en de première staat gepland op 16 augustus dit jaar.

"Ik vind het echt supertof dat we een echte bioscoopfilm gaan maken. Ik ben nu 10 jaar bezig met het maken van video's op YouTube en dit voelt wel echt als een mijlpaal. Met de film kunnen we nog meer uitpakken voor onze kijkers en dingen doen die normaal op YouTube niet mogelijk zijn. Ik hoop dat de fans het een te gekke film gaan vinden, maar wij hebben er veel vertrouwen in", aldus Dylan Haegens. Haegens is een van de eerste Nederlandse YouTubers. Hij begon in 2008 met het uploaden van zijn eerste video's. Inmiddels is hij uitgegroeid tot één van de grootste YouTube-sterren van Nederland. Hij verkreeg zijn bekendheid met de populaire 'top 10' en 'cliffhanger' video's met zijn teamgenoten Teun Peters, Rick Vermeulen en zijn vriendin Marit Brugman.

De productie is in handen van 2CFILM en Liever Sociaal, het productiebedrijf van Dylan Haegens en zijn vriendin Marit Brugman, in coproductie met Online Cookie Collective. De distributie wordt verzorgd door Just Film Distribution. De Film van Dylan Haegens is vanaf 16 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.

Uit de krant