Wethouder Martijn van der Putten (D66). Foto: archief Peel en Maas.
Wethouder Martijn van der Putten (D66). Foto: archief Peel en Maas.

Tekort aan bouwlocaties

  Venray

Het probleem van de stagnerende sociale woningbouw in Venray wordt vooral veroorzaakt door een tekort aan nieuwbouwlocaties.

Wonen Limburg wil dit jaar zeventig sociale huurwoningen bouwen in de gemeente Venray. Dat is ook vastgelegd in de prestatieafspraken. Doordat er geen bouwgrond beschikbaar is, is het hoogst onzeker of er dit jaar gebouwd kan worden. Dat meldde wethouder Martijn van der Putten (D66) dinsdag in de commissie Wonen. Hij reageerde op vragen van CDA-raadslid Bram Jeurissen. Het CDA meent dat sterke kostenstijgingen en een tekort aan bouwpersoneel de bouwstop veroorzaken.

Doordat reguliere woningbouw lastig is, zoekt Wonen Limburg naar alternatieven. Van der Putten noemde als voorbeelden de tijdelijke Kompaswoningen of een coöperatieve vorm van bouwen. Het CDA haalde aan dat de 'politieagent of verpleegster' geen huis kan kopen, maar ook niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. "Wij maken ons zorgen over inwoners die tussen wal en schip vallen", zei Jeurissen. Van der Putten merkte op dat de vraag vanuit de middengroep toeneemt. "Daarom wil Wonen Limburg ook in dit segment investeren." De D66-wethouder meldde tevens dat de nieuwbouw van 17 woningen en 33 appartementen aan de Zuidsingel gewoon doorgaat. Na een halfjaar uitstel is de bouwstart gepland in april.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten