Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: ron koenen

Trajectcontroles provinciale wegen Venray

  Venray

Twee provinciale wegen in de gemeente Venray krijgen vanaf 2019 trajectcontroles. Het gaat om de N270 tussen Venray en Ysselsteyn en de N277 tussen Ysselsteyn en Zeeland. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Een trajectcontrole werkt zeven dagen per week, 24 uur per dag. Bij een trajectcontrole hangen camera's op verschillende punten langs de weg. Ze maken opnames van ieder voertuig dat voorbijrijdt. De computer berekent de gemiddelde snelheid.Ligt die hoger dan de toegestane snelheid? Dan krijgt de weggebruiker een bekeuring thuis gestuurd. Houdt de bestuurder zich aan de snelheid? Dan worden de foto's vernietigd. Een trajectcontrole is niet bedoeld als vervanging van de flitspalen. Het is een aanvulling op de bestaande controles (flitspalen, laserguns, mobiele radarapparatuur, videosurveillance etc.). De controles zijn in beide rijrichtingen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten