Logo peelenmaasvenray.nl

Gemeente velt negen kastanjebomen Julianasingel

  Venray

De gemeente moet negen kastanjebomen langs de Julianasingel vellen.

De bomen hebben de bloedingsziekte en zijn zo aangetast dat vellen noodzakelijk is. De bomen worden 5 en 6 september gekapt. Op beide dagen is de Julianasingel van 07.00 tot 18.00 uur afgesloten. Alleen direct aanwonenden en bussen mogen erdoor. De bloedingsziekte wordt veroorzaakt door een bacterie, die ervoor zorgt dat de sapstromen vanuit de wortels niet meer omhoog gaan. De boom reageert met het uitscheiden van vocht op de stam, het zogenaamde bloeden, en sterft uiteindelijk af. Bij de ene boom gaat dit sneller dan bij de andere.

Omdat de bomen beeldbepalend zijn, blijven ze zo lang mogelijk staan. Uit onderzoek naar de vitaliteit van de bomen blijkt de gezondheid van een aantal zo verminderd te zijn dat ze geveld moeten worden. Van de negen kastanjebomen die geveld worden staan er zes op het noordelijk deel van de Julianasingel, tussen het voormalige busstation en de Wilhelminastraat. In het winterseizoen worden er bomen terug geplant, daar waar het mogelijk is. Dat gebeurt niet op precies dezelfde plaats. De nieuwe bomen komen iets verder uit elkaar staan, zodat ze meer ruimte krijgen om te groeien. Verder uit elkaar planten betekent ook dat er in de toekomst een kleine twintig bomen minder staan dan nu.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten