Wonen en zorg onder één dak in Schuttersveld

Venray

Het haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Venray en Wonen Limburg naar de nieuwe tijdelijke invulling van Schuttersveld is afgerond. In het voormalige verzorgingshuis komen gedeeltelijk woningen voor individuele huurders. Voor de overige beschikbare ruimte worden één of meerdere maatschappelijke partners gezocht. De omwonenden van Schuttersveld werden dinsdagavond in het Venrayse gemeentehuis over de plannen bijgepraat.

"We zoeken naar maatschappelijke (zorg)partijen die een bijdrage leveren aan het beheer en de leefbaarheid van het gebouw en de omgeving. Zodat we er een plek van kunnen maken waar zorg en wonen onder één dak plaatsvindt. Een plek die een positieve uitstraling en functie heeft in de buurt", aldus wethouder Martijn van der Putten. Geïnteresseerde partijen konden zich tot 10 juli opgeven om zichzelf na de zomervakantie te presenteren en hun plannen toe te lichten.

Om de plannen te beoordelen is een adviescommissie opgericht met vertegenwoordigers van de bewonerscommissie Schuttersveld, de huurdersvereniging HVNL, de wijkraad Noord-West, bewoners aanleunwoningen Schuttersveld, Stichting Kapstok, De Zorggroep, gemeente Venray en Wonen Limburg. Gezamenlijk stelden ze kaders op waar de twaalf geïnteresseerde partijen straks in september door de adviescommissie op getoetst worden.

De individuele huurwoningen zijn gepland op de tweede en derde verdieping. Van de huidige kamers kunnen één-, twee- en driekamerappartementen gemaakt worden. Daarmee zijn de woningen geschikt voor zowel eenpersoonshuishoudens als kleine gezinnen. Er is ruimte voor maximaal 40 woningen met huurcontracten voor maximaal twee en vijf jaar. De overeenkomst om Schuttersveld voor tijdelijke bewoning te gebruiken, krijgt een looptijd van tien jaar. "Als de omgevingsvergunning verleend is, kunnen we snel van start met de verbouw. Zo kunnen we een waardevolle invulling geven aan een grotendeels leegstaand pand dat technisch gezien nog prima voldoet", meldt Wonen Limburg-bestuurder Ger Peeters. 

Uit de krant