Logo peelenmaasvenray.nl

Koninklijke onderscheiding voor Harrie Bloemen

  Venray

Burgemeester Hans Gilissen heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Harrie Bloemen (87) uit Venray. Bloemen ontving het lintje ter gelegenheid van een feestelijke bijeenkomst voor de vrijwilligers van het Museum van de Psychiatrie ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het museum.

Bloemen werkte vele jaren in de geestelijke gezondheidszorg bij het Psychiatrisch Centrum Venray/Vincent van Gogh Instituut. Vanuit betrokkenheid bij zijn werk nam hij eind zestiger jaren met een tweetal collega's het initiatief tot de oprichting van een museum over psychiatrie. Venray en de zorg voor psychiatrische patiënten zijn al meer dan honderd jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 1977 werd het Museum van de Psychiatrie geopend. Vanaf het begin is Harrie Bloemen bestuurslid. Hij verzorgt daarnaast lezingen over de geschiedenis van de psychiatrie en rondleidingen. Er zijn besprekingen gaande dat in 2017 het museum, samen met het Venrays Museum, over gaat naar het Borggraaf Paviljoen, museum van streek en geest. Harrie Bloemen maakt deel uit van een commissie die deze overdracht voorbereidt.

Hij was ook ruim twintig jaar actief voor het Rode Kruis afdeling Venray. Hij heeft EHBO-posten opgericht in Venray waarvoor hij nieuwe vrijwilligers wierf en trainingen verzorgde. Hij is al sinds 1961 een enthousiast vrijwilliger bij natuur- en milieuorganisatie IVN Geijsteren-Venray en vanaf 1976 lid en vrijwilliger bij het Venrays Mannenkoor. In de afgelopen jaren heeft hij zich sterk gemaakt voor het behoud van het monument ter nagedachtenis van de slag om Venray in 1944 waarbij 40 psychiatrische patiënten het leven verloren. Inmiddels is het monument herplaatst naar het centrum van Venray.

Bloemen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto Hoedemaekers Venray.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten