Logo peelenmaasvenray.nl
De bewoners van Brukske geven in het kookboek een inkijkje in hun eigen keuken.
De bewoners van Brukske geven in het kookboek een inkijkje in hun eigen keuken.

Wereldkeuken van dichtbij

  Venray

Het multiculturele karakter van de Venrayse wijk Brukske vervat in een kookboek met recepten van wijkbewoners. Vanaf 13 december is het te koop voor  3,95 euro. De titel van het boek: Wereldkeuken van dichtbij – favoriete gerechten van inwoners van Brukske.

Nieuwsgierig naar de dagelijkse maaltijd van mensen die afkomstig zijn van andere delen in de wereld, klopten auteur en fotografen aan bij een aantal inwoners van de Venrayse wijk Brukske. Zij gunden hen een kijkje in hun keuken. Want, zo zeggen de koks, en brengen dat ook in de praktijk: als er iets is dat mensen verbindt, dan is dat eten. Samen koken. Samen eten. Daarom deelden zij graag de recepten van hun favoriete maaltijden, van hun dagelijkse kost. En nodigen iedereen via die weg toch ook een beetje bij hen aan tafel. Het kookboek telt in totaal 80 pagina's met een harde kaft, met 24 recepten en foto's. Geen ingewikkelde recepten, maar gewoon dagelijkse kost voor inwoners van de wijk.  Het kookboek kost 3,95 euro en is verkrijgbaar bij het Wijkcentrum Brukske, Jumbo Brukske en Veltum, Andalucia Brukske, Roojboek Venray, Jan Linders Venray, slagerij Verkoeijen Leunen en VVV Venray. De uitgave is mogelijk gemaakt door de gemeente Venray en Wonen Limburg. Burgemeester Hans Gilissen nam het eerste exemplaar in ontvangst. Op de gemeentepagina in Peel en Maas is deze week meer informatie over het kookboek te vinden. 


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten