Logo peelenmaasvenray.nl
Hans Thomassen (links) en Bernie van Lierop waren de afgelopen dagen op zoek naar een kerstboom van circa 8 meter. Foto: Henk Lammen.
Hans Thomassen (links) en Bernie van Lierop waren de afgelopen dagen op zoek naar een kerstboom van circa 8 meter. Foto: Henk Lammen.

Kerstboom in het licht gaat door

  Venray

"We hebben na onze oproep in nieuwsblad Peel en Maas twaalf, dertien geschikte kerstbomen aangeboden gekregen. We kunnen de komende jaren dus weer vooruit met het in het licht zetten van de kerstboom op de Grote Markt."

Hij zegt het met een lach, secretaris Bernie van Lierop van de Stichting Winterpret Venray. Vorige week was de stichting nog druk op zoek naar een bruikbare kerstboom  om de Grote Markt mee op te sieren. "Dat is gelukt. We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen op de activiteit Kerstboom in het licht op de Grote Markt en de opening van de ijsbaan op het Schouwburgplein."

Kerstboom in het licht begint vrijdag om 19.00 uur. Voorafgaand vindt om 18.45 uur de officiële inzegening van de kerststal plaats, gevolgd door ontsteken van de kerstboom door deken Smeets en het ophangen van kerstwensen in de boom.  Nadat de kerstboom in het licht is gezet, vertrekt de stoet om 19.00 uur onder de klanken van het carillon van de Grote Kerk naar het Schouwburgplein, voor de officiële opening en inzegening van de ijsbaan. "Dit zal rond 19.15 uur gebeuren. Vervolgens kan er ruim drie weken door jong en oud worden geschaatst in hartje Venray.  Met Kerstboom in het licht en de opening van de ijsbaan willen we op vrijdag 16 december een feestelijke start geven aan de kerstperiode in het winkelcentrum van Venray", besluit Van Lierop.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten