Logo peelenmaasvenray.nl

Arriva voert coulancebeleid voor reizigers met WMO-indicatie en Regiotaxipas

  Venray

De gemeenten hebben besloten om de regeling voor mensen met een WMO-indicatie en Regiotaxipas om gratis met het OV te reizen in Noord- en Midden-Limburg te beëindigen op 11 december 2016. Uit reacties blijkt dat niet iedereen op de hoogte is van het beëindigen van deze regeling, en daarom voert Arriva – om reizigers hier niet de dupe van te laten worden –tot 1 januari 2017 een coulancebeleid.

 

In Noord- en Midden-Limburg kunnen mensen met een WMO-indicatie en Regiotaxipas tot en met 10 december gratis met het OV reizen. Op 11 december gaat een nieuwe regeling voor WMO-taxivervoer van start, uitgevoerd door de organisatie Omnibuzz. Arriva voert met Omnibuzz constructief overleg over een volledig nieuwe OV-regeling voor mensen met een WMO-indicatie.

Het coulancebeleid houdt in dat medewerkers van Arriva de mensen met een WMO-indicatie en Regiotaxipas die gratis gebruik maken van de bussen en treinen van Arriva in Noord- en Midden-Limburg niet weigeren of beboeten. Deze mensen worden wel door Arriva-medewerkers gewezen op het feit dat de regeling beëindigd is en dat ze voor meer informatie daarover terecht kunnen bij hun gemeente. Dit coulancebeleid wordt tot 1 januari 2017 gevoerd. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten