Logo peelenmaasvenray.nl
Het debatteam van het Raayland College.
Het debatteam van het Raayland College.

Raayland grijpt naast finaleplaats NK Debatteren

  Venray

Zaterdag 26 november kwamen  36 scholen in actie tijdens voorronde 2 van het NK Debatteren voor scholieren op gastschool het Utrechts Stedelijk Gymnasium.

De leerlingen gingen het debat met elkaar aan over actuele maatschappelijke thema's, waaronder het invoeren van een drinkbewijs en dat landen die vrouwenrechten schenden geen recht meer hebben op ontwikkelingshulp. Raayland College uit Venray behaalde de 22e plek. Op 2 december vindt voorronde 3 plaats en proberen de overige 40 scholen één van de laatste tien plekke te bemachtigen voor de finale. In totaal gaan er na drie voorrondes 30 scholen door naar de finale 21 januari op de Universiteit Utrecht. Het kampioenschap wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut, met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Universiteit Utrecht, gemeente Utrecht, StudentsPlus en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Gastlocatie dit jaar is huidig debatkampioen Utrechts Stedelijk Gymnasium. Deze school zet jonge mensen aan tot denken en redeneren vanuit verschillende invalshoeken en is een uitgesproken debatschool.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten