Wethouder Ike Busser en gedeputeerde Patrick van der Broeck  openden het natuurleerpad bij de nieuwe uitkijktoren. Foto: Rikus ten Brücke.
Wethouder Ike Busser en gedeputeerde Patrick van der Broeck openden het natuurleerpad bij de nieuwe uitkijktoren. Foto: Rikus ten Brücke.

Feestelijke opening natuurleerpad

Venray

Wethouder Ike Busser opende woensdagmiddag in het bijzijn van gedeputeerde Patrick van der Broeck en een groot aantal genodigden, onder wie veel kinderen,  het natuurleerpad de Paardekop. De opening vond plaats bij de gloednieuwe uitkijktoren, in het bijzijn van herderin Tineke er met een deel van haar schaapskudde.

Het nieuwe natuurleerpad gaat niet alleen in op allerlei wetenswaardigheden over de natuur, ook de geschiedenis komt erin aan bod. Er wordt tevens stilgestaan bij de plek waar in de Tweede Wereldoorlog een Lancaster-bommenwerper neerstortte. En in de heide is door een aantal vrijwilligers een replica van een plaggenhut gebouwd. Letterlijk hoogtepunt van de tocht is de nieuwe, achttien meter hoge uitkijktoren. Er zijn bovendien diersculpturen en een poel met stapstenen aangelegd.  

Het natuurleerpad is ongeveer drie kilometer lang en telt elf punten waar wandelaars van alle leeftijden iets te weten kunnen komen, iets kunnen zien en iets kunnen doen. Scholen kunnen de wandeling op aanvraag uitbreiden met een educatief programma van Stichting Cultuurpad en een begeleidende gids. Kijk voor meer informatie op de website www.cultuurpad.nl. Natuurleerpad de Paardekop is in de afgelopen twee jaar met inzet en expertise van veel organisaties en vrijwilligers tot stand gekomen, onder andere van het IVN en IBOR Ysselsteyn. Een subsidie van provincie Limburg en een bijdrage vanuit het woningbouwproject Ysselsteyn hebben de realisatie mogelijk gemaakt. De start van het natuurleerpad is tegenover Peelken 2 in Ysselsteyn. Uit de krant