Rob van Ool schiet de strafschop te zwak binnen en mist.
Rob van Ool schiet de strafschop te zwak binnen en mist. Foto: Henk Lammen

Leunen blijft vijfdeklasser

Door een 1-2 nederlaag op eigen veld tegen SV Tongelre blijft Leunen ook volgend seizoen vijfdeklasser.

In het tweeluik om promotie naar de vierde klasse had SV Tongelre vorige week in Eindhoven al met 3-1 gewonnen. Leunen leek in de eerste helft op weg om de achterstand van twee treffers goed te maken. Rob van Ool kreeg de uitgelezen kans om vanaf elf meter te scoren. Zijn strafschop was echter te zwak ingeschoten en kon makkelijk worden gepareerd door de doelman van de gasten. Toch kwam Leunen nog in het eerste bedrijf op voorsprong. Thomas Litjens werd in het strafschopgebied op maat bediend en schoot vervolgens hoog in de touwen raak: 1-0. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft gaf SV Tongelre de thuisploeg een lesje in effectiviteit. Binnen vijf minuten sloegen de gasten tweemaal toe in de omschakeling en beslisten daarmee het duel vroegtijdig. Voor aanvoerder Thomas Litjens, die zijn laatste wedstrijd voor Leunen 1 speelde, was het een afscheid zonder glans. “Dit is echt klote”, aldus de 34-jarige captain. “Ik had graag met een feestje afscheid genomen.”