Tina Janssen scoorde donderdag de 7-7 gelijkmaker.
Tina Janssen scoorde donderdag de 7-7 gelijkmaker. Archieffoto Peel en Maas

Korfbalsters De Peelkorf in bekerfinale

Sport Overige sporten Sport Ysselsteyn

De Peelkorf is bekerfinalist. De Ysselsteynse korfbalsters wonnen donderdagavond op eigen veld de halve finale van topklasser ODC: 8-7. Lisa Verlijsdonk scoorde vlak voor tijd de winnende treffer.

Op sportpark De Vlies bleven beide teams twee keer 30 minuten in elkaars spoor. Beurtelings scorend nam de thuisploeg voor rust een kleine voorsprong: 3-2. In de tweede helft liep de hoofdklasser uit naar 5-3, maar zag de gasten uit Heusden met vier treffers op rij de achterstand ombuigen in een 5-7 voorsprong. In de slotfase toonde De Peelkorf veerkracht en pakte door treffers van Marly van Asten, Tina Janssen en Lisa Verlijsdonk de zege. In de finale staat De Peelkorf tegenover de winnaar van de tweede halve finale tussen Be Quick en DDW.