In Venray vond al eerder de X-triathlon plaats.
In Venray vond al eerder de X-triathlon plaats. Foto: Rita Kuenen

Derde X-triathlon Iedereen Kan Sporten in Venray

Sport Regio Sport Venray

Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg houdt op zondag 22 mei 2022 mei voor de derde keer een X-triathlon in Venray. Het is tevens de aftrap van het landelijke paratriathloncircuit dat door de Nederlandse Triathlon Bond voor het eerst wordt georganiseerd.

Nederland timmerde de afgelopen jaren internationaal al behoorlijk aan de weg in de paratriathlon, maar om deze sport nog beter op de kaart te zetten, organiseert de NTB in 2022 voor het eerst een paratriathloncircuit. De wedstrijdreeks, die bestaat uit zes triathlons over de sprintafstand, begint op 15 mei in Venray en eindigt op 17 september met het NK in Roermond. Het paratriathloncircuit is een bundeling van evenementen met wedstrijdaanbod voor paratriatleten, waar (beginnende) sporters (hun eerste) wedstrijdervaring op kunnen doen.

In samenwerking met de betrokken organisaties wordt met name ingezet op het werven van nieuwe deelnemers. Ook bieden de wedstrijden de mogelijkheid te scouten op de aanwezigheid van mogelijk (inter)nationaal talent. Om zoveel mogelijk atleten te inspireren is het NK paratriathlon onderdeel van dit circuit. De wedstrijden staan open voor deelnemers vanaf 15 jaar. Om de drempel voor nieuwkomers zo laag mogelijk te maken, blijft de NTB naast het nieuwe circuit ook de bestaande ‘kennismakingsdagen paratriathlon’ organiseren.

De wedstrijden meetellend voor het circuit staan (of komen binnenkort) allemaal op de kalender. Inschrijven kan via mijntriathlonNL. Neiske Becks is namens de NTB contactpersoon voor het paratriathloncircuit: neiske.becks@triathlonbond.nl.

Uit de krant