Rob Branje (tc Volharding) en Jan Pruijn (rechts).
Rob Branje (tc Volharding) en Jan Pruijn (rechts). Foto: website Volharding

Trainer Jan Pruijn tekent bij Volharding

Sport

Jan Pruijn (63) staat met ingang van het nieuwe seizoen als hoofdtrainer aan het roer bij Volharding. Dat meldt Volharding vanavond op zijn website.  Met Pruijn heeft de ambitieuze tweedeklasser uit Vierlingsbeek een zeer ervaren trainer-coach als opvolger van Johan Vullings uit Venray gestrikt. 

Pruijn, die van 2004 tot 2006 ook SV Venray twee seizoenen onder zijn hoede had,  neemt als trainer-coach een karrenvracht aan voetbalervaring mee. De inwoner van Molenhoek werkte als oefenmeester zowel bij de profs als de amateurs op het hoogste niveau. Zo leidde hij halverwege de jaren 80 De Treffers uit Groesbeek drie keer naar het kampioenschap in de zondaghoofdklasse en een keer naar het algeheel amateurkampioenschap.

Tussen 1991 en 1994 was hij trainer van NEC, waarmee hij in 1994 promoveerde naar de eredivisie en de finale van de KNVB-beker tegen Feyenoord speelde (2-1 verlies). Ook was hij trainer bij de profs van Helmond Sport en werkte hij voor jeugdacademies in onder meer Japan, China, Engeland, Zuid-Afrika en Amerika, de jeugdafdeling van de Libanese voetbalbond, de KNVB, AFC Amsterdam, SV Venray, Al Ain FC en de Ajax-filialen in Ghana, België en Zuid-Afrika. Medio 2015 keerde Pruijn vanuit Zuid-Afrika met zijn gezin terug naar Nederland en trainde hij twee seizoenen de Wijchense hoofdklasser VV Alverna.

Zijn laatste club was de amateurtak van eersteklasser NEC, waarvan hij onlangs vanwege het ontbreken van een klik tussen hem en de selectie afscheid nam. “Jan is een ervaren, oudere trainer die hoge eisen stelt aan spelers”, meldt Rob Branje namens de technische commissie van Volharding op de website. “Wij hebben veel jonge jongens in de selectie, die hopelijk veel van zijn ervaring en technische en tactische knowhow kunnen leren. Jan was op zoek naar een club die bij zijn visie, ambities en beleving van het voetbal past. Een echte vereniging. Hij heeft ook oog voor de jeugd en het tweede elftal, wil waar mogelijk op een positieve en aantrekkelijke manier voetballen en kent tevens het belang van de ‘derde helft’ en saamhorigheid. Dat iemand met zijn staat van dienst ervoor kiest om als hoofdtrainer bij Volharding aan de slag te gaan, vervult ons met de nodige trots en zegt ook het nodige over waar wij als club voor staan: een positieve uitstraling en streven naar het hoogst haalbare.”

Jan Pruijn vindt het niet vreemd dat hij voor Volharding, een van de titelkandidaten in de tweede klasse F, kiest. “Nee, het gaat mij niet om het hoogste niveau, maar om de visie, de ambitie, het enthousiasme en de mogelijkheden van de club. Volharding is een vereniging met een rijke historie en een uitstekende jeugdopleiding. De club wil hogerop en daar wil ik ze met mijn kennis en ervaring graag bij helpen. Toen ik de vacature zag, dacht ik meteen: ‘Dat kon weleens een club zijn die bij mij past’. En dat gevoel is tijdens de verschillende gesprekken alleen maar versterkt. Ik werk graag bij een club met een goede organisatie, een helder beleid en een spelersgroep die bereid is te investeren in zichzelf. Die zowel individueel als in teamverband wil groeien naar een hoger niveau. Ik kijk er nu al naar uit om in Vierlingsbeek aan de slag te gaan, maar wens de huidige trainer Johan Vullings en de spelers vooral heel veel succes en voetbalplezier in de rest van het seizoen. Maak er samen wat moois van”, zo sluit hij het bericht op de website positief af

Uit de krant