Johan Vullings: "Ik wil het seizoen goed afsluiten. Dat verdient de club.”
Johan Vullings: "Ik wil het seizoen goed afsluiten. Dat verdient de club.” Foto: archief Peel en Maas

Johan Vullings na vier seizoenen weg bij Volharding

Sport

Volharding en Johan Vullings hebben afgelopen week in goed overleg besloten na dit seizoen afscheid van elkaar te nemen. Dat meldt de Vierlingsbeekse vereniging zojuist op haar website. De Venrayse trainer-coach is momenteel bezig aan zijn vierde voetbaljaargang bij de roodwitten, titelkandidaat in de tweede klasse F.

“Ondanks dat de resultaten goed zijn en Johan als mens en als trainer uitstekend past bij onze vereniging, denken we dat het na vier seizoenen tijd is voor een frisse wind”, legt Rob Branje namens de technische commissie van de tweedeklasser uit. “Met het besluit willen we beide ook duidelijkheid creëren naar iedereen. Zo krijgt Johan nu ook alle tijd en ruimte om een nieuwe club te zoeken, een vereniging die bij zijn persoon en ambities als hoofdtrainer past. Johan wil graag in de eerste klasse of hoger gaan trainen. Ik verwacht dat hij die ambitie, gezien zijn kwaliteiten, ook waar gaat maken. We zijn als Volharding blij dat we vier seizoenen lang van zijn kennis en ervaring als hoofdtrainer gebruik hebben mogen maken en hopen dit seizoen met een promotie af te kunnen sluiten. Dat zou een fantastische bekroning van zijn werk zijn.”

Vullings is momenteel bezig met de opleiding Uefa A bij de KNVB. “Die opleiding ben ik met toestemming van Volharding gaan volgen omdat ik het maximale uit mijn trainersloopbaan wil halen”, zegt hij op de website. “Als ik dat diploma heb, mag ik in de top van het amateurvoetbal en als assistent-trainer bij een profclub werken. Maar daar wil ik nu nog niet aan denken, want ik ben nu trainer-coach van Volharding. Het is een beetje gek om nu al te zeggen, zo midden in het seizoen, maar ik ben Volharding dankbaar dat ik me hier verder heb kunnen ontwikkelen als trainer en coach. Ik ben hier begonnen als trainer van het tweede, hier is mijn trainersloopbaan gestart. Daarom wil ik het seizoen ook goed afsluiten. Dat verdient de club.” Met een lach: “Nee, mijn motivatie wordt er niet minder door. Integendeel, we gaan nog een paar maanden knallen”, zo besluit hij in positieve bewoordingen het persbericht op de site. 

Uit de krant