Afbeelding
Foto: Archief Peel en Maas

Harma van Kreij niet naar OS in Tokyo

Sport

Handbalster Harma van Kreij uit Geijsteren, spelend voor het Sloveense RK Krim Mercator, gaat niet naar de Olympische Spelen in Tokyo. Van Kreij kwam eerder uit voor Borussia Dortmund (Duitsland), TuS Lintfort (Duitsland), Handbal Venlo, Bevo HC en HV Manual in Venray.

Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft woensdag de definitieve selectie van de TeamNL Handbaldames voor de Olympische Spelen bekendgemaakt. De selectie voor het prestigieuze eindtoernooi bestaat uit veertien speelsters en drie reserves. TeamNL Handbaldames stapt op 12 juli in het vliegtuig naar Japan.

De olympische ploeg gaat op trainingsstage in Chiba. Op 20 juli spelen ze daar een oefenwedstrijd tegen Rusland. Twee dagen later vertrekt de ploeg naar het Olympisch dorp in Tokyo. Ter voorbereiding op de Spelen wordt er in eigen land een drielandentoernooi gehouden. In De Maaspoort in Den Bosch treffen Nederland, Rusland en Zweden elkaar. Op vrijdag 2 juli speelt Nederland om 19.00 uur tegen Rusland. Een dag later, nemen beide tegenstanders het tegen elkaar op.

Zondag 4 juli wordt het toernooi om 18.15 uur afgesloten tegen Zweden. Het Nederlands handbalteam begint de Olympische Spelen in Tokyo op zondag 25 juli tegen thuisland Japan.

Uit de krant