Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Rikus ten Brucke

Regiocup amateurvoetbal van de baan

  Sport

De Regiocup in het amateurvoetbal is dit seizoen niet meer haalbaar voor de seniorenteams. Dat heeft de KNVB donderdag bekendgemaakt op haar website.

Door de aanhoudende coronamaatregelen is het seizoenstoetje niet meer haalbaar volgens de Nederlandse voetbalbond, die daardoor besloten heeft om de toernooivorm definitief te cancelen. Wel kijkt de voetbalbond uiteraard naar wat er misschien nog wel kan voor de zomervakantie. “We blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en we blijven actief zoeken naar mogelijkheden. Wij hadden namelijk heel graag gezien dat men inmiddels weer normaal en veilig in de buitenlucht kon voetballen”, aldus Jan Dirk van der Zee, die verantwoordelijk is voor het amateurvoetbal namens de KNVB. In Zeist is alles geprobeerd om ervoor te zorgen dat de boel toch nog zou kunnen doorgaan, maar dat is niet gelukt. Van der Zee: “De KNVB wil alle reële opties zo lang mogelijk openhouden en niet zelf onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden wegstrepen. Daarom hebben we ons gedurende de coronatijd telkens flexibel getoond en bij de overheid eerst ons Plan B en daarna de KNVB Regiocup, als alternatief voor de competities, aangedragen.”

Voorlopig mag er nog niet worden getraind door spelers van ouders dan 27 in groepsverband. Zij mogen maximaal in groepjes van vier zich fit zien te houden. Zodra iedereen weer volledig mag trainen, rekent de KNVB nog enkele weken tot iedereen weer wedstrijdfit zal zijn. Uiteraard is het toegestaan zodra het volgens de coronaregels weer mag, zelf oefenwedstrijden te organiseren. ‘Ook is er dan ‘Zomervoetbal’ mogelijk voor verenigingen die over kunstgrasvelden of speciale beach soccer-velden beschikken’, schrijft de KNVB.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten