Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De korfbalbond heeft het veldseizoen geschrapt, de versoepelingen komen te laat.&nbsp;</p>

De korfbalbond heeft het veldseizoen geschrapt, de versoepelingen komen te laat. 

(Archieffoto Peel en Maas)

Veldcompetities korfbal geschrapt

  Sport

Het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond  (KNKV) heeft besloten alle voorjaarscompetities te schrappen, zowel voor jeugd- als seniorenteams. Volgens de korfbalbond is het vanwege de coronarichtlijnen en de gepresenteerde routekaart van het kabinet niet meer mogelijk om de veldcompetities in de komende weken af te ronden. 

Die conclusie trok de bond na de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdagavondMocht de rijksoverheid beslissen dat er toch eerder dan 7 juli wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld mogen worden, dan zal het KNKV bekijken wat de mogelijkheden zijn om in welke vorm dan ook wedstrijden aan te bieden.

Volgens een eerder gepubliceerde routekaart van het KNKV was het weekeinde van 15 en 16 mei de uiterste datum voor een hervatting van het tweede deel van de veldcompetitie. Voor die datum neemt het kabinet echter geen besluit over het spelen van wedstrijden buiten de eigen vereniging

Volgens de reglementen wordt er nu ook geen promotie en degradatie toegepast. Alle clubs komen volgend seizoen uit in dezelfde klasse. Verenigingen hebben wel de vrijheid om vrijwillige degradatie aan te vragen.

Voor meer informatie klik hier.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten