Volharding scoort met weer een nieuwe aanwinst: spits Stijn van den Broek komt over van Gemert.
Volharding scoort met weer een nieuwe aanwinst: spits Stijn van den Broek komt over van Gemert. Foto: depositphotos

Slagvaardig Volharding stunt met spits Stijn van den Broek

Sport

Volharding blijft zich roeren op de spelersmarkt. Na verdediger Teun Jakobs van Meterik en doelman Bono Barten van Gemert heeft de Vierlingsbeekse tweedeklasser nu ook een pure spits gestrikt voor het nieuwe seizoen. Stijn van den Broek (21) maakt net als Barten de overstap van de Gemertse derdedivisieclub naar Volharding. Dat maakte de Vierlingsbeekse vereniging zojuist bekend op haar website, 

“Natuurlijk hebben Bono en ik contact met elkaar gehad over de interesse van verschillende clubs”, meldt Van den Broek op de website. “Maar we hebben beiden in onze keuze onze eigen overwegingen gemaakt. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik aan het voetballen kom.”

De aanvaller neemt na twee jaar afscheid bij Gemert. “Ook bij Gemert vonden ze dat ik gewoon minuten moest maken. Daar heb ik me nooit zo fit gevoeld als in mijn toptijd bij DSV. Door onder meer enkelblessures heb ik me nooit echt kunnen laten zien bij die superleuke club. Ik hoop bij Volharding het goede gevoel weer terug te krijgen.”

Net als Barten luisterde ook Van den Broek naar de plannen van meerdere clubs uit de regio. En net als de 24-jarige doelman, evenals Van den Broek woonachtig in Sint Anthonis, koos hij voor de Vierlingsbeekse tweedeklasser. “Net als Bono hield ook ik aan de gesprekken een erg positief gevoel over. Ik denk en verwacht eigenlijk ook dat Volharding een club is die mij past. Een gezellige dorpsclub, maar wel eentje met de ambitie om de stap naar de eerste klasse te maken. Het totale plaatje spreekt me erg aan.”

Voor meer informatie: www.rkvv-volharding.nl/ook-spits-stijn-van-den-broek-naar-volharding

Uit de krant