Volharding scoort op de spelersmarkt met twee versterkingen.
Volharding scoort op de spelersmarkt met twee versterkingen. Foto: Depositphotos

Verdediger Jakobs en doelman Barten naar Volharding

Sport

Volharding heeft zijn eerste aanwinsten voor het nieuwe seizoen nu al binnen. De tweedeklasser uit Vierlingsbeek heeft verdediger Teun Jakobs (22) van vierdeklasser Meterik en doelman Bono Barten (24) van derdedivisieclub Gemert gestrikt. Dat heeft de Vierlingsbeekse club donderdagavond op haar website bekendgemaakt. 

De bijna twee meter lange linksbenige verdediger Jakobs, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, wilde graag op een hoger niveau voetballen. Van zijn vriend Tim Martens en neef Tom Kessels, die beiden in het eerste team van Volharding voetballen, hoorde Teun Jakobs al jaren goede verhalen over de Vierlingsbeekse voetbalclub. “Het is natuurlijk altijd lekker als je al een paar spelers kent, maar ook de ambities van Volharding spreken me aan. Net als Volharding wil ik hogerop.”

Bono Barten is de tweede aanwinst van tweedeklasser Volharding. De 24-jarige doelman stond de afgelopen vier jaar onder de lat bij Gemert. De keeper uit Sint Anthonis zag geen toekomst meer bij die club, waar hij afgelopen seizoen zijn basisplek verloor. 

Hij kon bij Gemert blijven, maar koos voor een nieuwe uitdaging. “De ambities van Volharding spreken me erg aan”, zegt Barten. “De club heeft een goede naam in het Land van Cuijk als je het bijvoorbeeld hebt over haar organisatie en haar jeugdopleiding en wil graag hogerop. Het is een vereniging met een rijke historie, maar ook met mooie plannen voor de toekomst. Volharding wil terug naar de eerste klasse en komend seizoen minimaal de nacompetitie - en liever nog de titel - pakken. Daar wil ik ze graag bij helpen.”

Klik hier voor meer informatie over Jakobs en een interview met Barten is hier te lezen.

Uit de krant