Alternatieve handbalcompetities | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Ook de handbalsters van Manual komen voorlopig nog niet in actie.</p>

Ook de handbalsters van Manual komen voorlopig nog niet in actie.

Foto: Henk Lammen (archief Peel en Maas)

Alternatieve handbalcompetities

  Sport

De handbalcompetities worden niet in hun huidige vorm uitgespeeld, zo heeft het Nederlands Handbal Verbond (NHV) vanwege de verlengde lockdown moeten besluiten.

Als er weer gehandbald kan worden, wordt er een alternatieve competitie georganiseerd in een handbalvorm naar keuze: beach, veld en/of zaal. Deze competities zullen op zijn vroegst in het weekend 10 en 11 april beginnen. Er zal op basis van de inschrijvingen door het NHV een competitie opgezet worden in zoveel mogelijk poules van zes teams. Hierdoor zullen er bij een volle poule voor ieder team tien wedstrijden gepland worden. Ieder weekend dat deze alternatieve competitie door Covid-19 echter later begint, wordt er een wedstrijd minder gespeeld. Na overleg met het TopsportPlatform is besloten ook de reguliere competities voor de dames en heren eredivisie te laten vervallen. Wel is er de intentie om met de herenteams die uitkomen in de HandbalNL League de competitie uit te laten spelen met een Nederlands kampioen als eindresultaat. Voor alle niveaus is in ieder geval de promotie- en degradatieregeling vervallen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten