Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De tennisclubs stellen dat het gelijkheidsbeginsel geweld wordt aangedaan. </p>

De tennisclubs stellen dat het gelijkheidsbeginsel geweld wordt aangedaan.

(Foto: Archieffoto Peel en Maas)

Tennisclubs voelen zich benadeeld

  Sport

In een brief aan de gemeenteraad laten acht Venrayse tennisverenigingen weten zich benadeeld te voelen ten opzichte van andere buitensportverenigingen als het gaat om vergoedingen.

De acht clubs constateren dat onder meer voetbal- en hockeyverenigingen twee derde van de kosten krijgen vergoed voor nieuwe of renovatie van velden en ook voor de bouw van accommodaties. Tennisverenigingen mogen rekenen op 50 procent vergoeding als het gaat om aanpassing van velden en krijgen geen extra steun wanneer de accommodatie aan renovatie toe is. Het een en ander is te lezen in Actualisatie Accommodatiebeleid van adviesbureau Hospitality Group. De tennisclubs denken dat dit onderscheid wordt gemaakt, omdat er te veel tennisvelden in Venray zouden liggen.

Die overcapaciteit is er vooral in de dorpen, niet in de kern Venray. Daar liggen momenteel vijftien banen voor ongeveer 1100 tennissers. Gezien de norm van zestig tennissers per baan, komt Venray in de kern drie tot vier banen te kort. De clubs zijn van mening dat de ondercapaciteit in de kern Venray niet kan worden uitgeruild tegen de overcapaciteit in de dorpen. Het argument om de vergoedingen te korten 'omdat er immers meer dan genoeg banen en gebouwen zijn in Venray' vegen de clubs dan ook van tafel. De clubs zijn ook van mening dat tennissers uit de kern van Venray zich niet laten dwingen om lid te worden in een van de Venrayse kerkdorpen. Tevens geven de acht verenigingen aan dat de 'in de nota beschreven overcapaciteit van voetbalvelden in de gehele gemeente' geen gevolgen heeft voor de voetbalclubs. Wat ze overigens terecht vinden.

De tennisclubs stellen dat het gelijkheidsbeginsel geweld wordt aangedaan. De gemeenteraad bespreekt binnenkort het accommodatiebeleid in Venray.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten